• zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met winterpeen

Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamine A en ondersteunen de milt. Wortelen bevorderen de longfunctie en ondersteunen ook de milt en lever en zijn rijk aan het anti-oxidant; beta-carotena (provitamina A). Door een betere milt functie, verbeter je jouw qi-circulatie.

Velen van ons hebben last van een verminderde qi-circulatie door langdurig overwerk en stress. Ter ondersteuning van mijn milt zocht ik een soep met zoete aardappelen en wortelen.

Deze zoete aardappelsoep is gemakkelijk te maken, zeer lekker en ondersteunt de milt dus.

Eetsmakelijk!

Zo maak je de zoete aardappelsoep

Ingrediënten zoete aardappelsoep

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 grote winterpenen
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 750 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • olijfolie

Bereidingswijze zoete aardappelsoep

  1. Snijd de zoete aardappel, knoflook, paprika en winterpenen fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de pan.
  3. Fruit nu de knoflook en ui zo ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de overige groenten toe en laat dit zo’n 5 minuten stoven.
  5. Kook het water ondertussen in een waterkoker of een andere pan.
  6. Voeg dit water toe aan de groenten. Daarna ook de bouillonblokjes.
  7. Kook dit geheel voor 20 minuten tot de ingrediënten zacht zijn geworden.
  8. Pureer het tot slot tot een gladde soep. Ik gebruik de blender hiervoor.
Ik heb er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen gestrooid om het wat pittiger te maken.

No Comments